EROII NU MOR NICIODATA

Filed under: , by: Invizibilul



Iata ca a trecut 20 de anisori de la acele momente care si acuma imi aduce frisoane ... acele momente care desi nu le-am prins cu televizorul functional le-am trait la intensitate maxima, acele momente cand poporul roman a stricat toate calculele predestinate si a actionat asa cum nu se astepta nimeni ... o revolutie care a inceput ca o revolutie si ne-a fost furata transformandu-se intr-o simpla lovitura de stat. Pur si simlu servitorii au decis sa nu isi mai apere stapanul si s-au decis sa il inlature cat mai repede pentru a nu le fi desconspirata adevarata lor identitate de activisti de partid sau securisti, pregatindu-se sa vina in locul unuia care avea monopolul doar pe hartie insa care la randul lui era si el manipulat de unii "tovarasi destepti" din spatele cortinei.
Frontul salvarii nationale asa cum s-a denumit el era o organizatie ale carui planuri erau pregatite cu ceva luni inainte si care urma sa il inlature pe Ceausescu pentru a le face loc celorlalti infometati de putere care stateau ca hienele in spatele cortinei. Oricat s-ar stradui multi sa ne explice tot ce s-a intamplat in decembrie 89 nu a fost o revolutie pentru ca aceasta ne-a fost furata si folosita tot inpotriva noastra .. cei care au iesit in strada nu doreau partide, nu doreau oameni care sa le spune ce si cum sa faca ... doreau un singur lucru sa nu mai fie sclavi unui sistem. Pacat de acei tineri care au murit in neant... ma doare sufletul cand ma gandesc la ei si la ceea ce au trait in acele momente ... ce stare au putut sa aibe in suflete si descatusare sa lupte ... cat curaj si cata oanoare .. cuvinte care cu greu le mai gasim in zilele noastre.
Poporul roman in istoria lui a avut parte numai de tradari si astfel de episoade sangeroase pentru "ca ca" natie nu am stiut niciodata ce inseamna sa fim o natie cu adevarat unita, am fost dezbinati si tradati de proprii nostri apropriati, am fost cumparati pe nimicuri si ne-am resemant sa fim sclavi sa avem nevoie de un "baci" care sa ne conduca ca pe o turma amarata de oi , nu am stiut sa ne cerem drepturile si ne-am pierdut in propria noastra lasitate si indiferenta.
Priveam aseara o emisiune pe realitatea unde printre alti participati de marca erau si cativa tineri care s-au nascut dupa 89 si care spuneau vorbe incredibile de un adevar exemplar. Intrebati de diferenteel dintre inainte si acuma unul dintre acesti tineri a spus ca politica nu s-a schimbat mai deloc... si asa este, aceeasi activisti de partid care erau atunci ii gasim si astazi, aceeasi clientela infometata si aceeasi pupaciosi in fund ii avem si pe ei. Acesti tineri invitati cu siguranta fac parte din acea exceptie a tinerilor care au fost curiosi si chiar au dorit sa se informeze singuri si sa isi faca o proprie opine cu privire la trecutul tarii ina din pacate multi care au ajuns in functii de unde pot trage sforile au preferat ca lumea sa ramana cu o educatie cat mai precasa si cunostinte cat mai putine pentru a se uita incetul cu incetul despre acest trecut , pentru ca lumea ori sa uite ori sa isi doareasca acel vechi sistem.
Un lucru e sigur pentru acei eroi care merita tot respectul nostru si pentru care adevarul despre ce s-a intamplat in 89 trebuia de mult sa fie aflat nu si-ar fi dorit sa vada ce le-a adus cei 20 de ani de asa zisa democratie, acei eroi care nu vor avea liniste pana cand jertfa lor va fi rascumparata ... a caror fiinta este din pacate impotriva noastra mai tot timpul ca pe pedeapsa pe care trebuie sa o avem pentru ca nu am fost in stare sa continuam ceea ce au inceput ei ... este o vina colectiva pe care o avem cu toti si pentru care cu totii vom avea de raspuns mai devreme sau mai tarziu.
Pentr cei tineri care probabil nu au prins acele timpuri ii sfatuiasca sa citeasca si sa doareasca sa cunoasca ... sa isi ia viitorul in propriile mani si sa nu mai fie sclavii unui sistem ce se bazeaza doar pe manipulare, sa se gandeasca la viitorul ce doresc sa il lase in urma si sa invete din trecut, o natie ce nu isi cunoaste trecutul sau eroii are ca destinatie desfiintarea ... ce nu e in stare sa isi pastreze capul sus, onoarea si demnitatea se autodizolva singura la un moment dat culmea naruita de propria populatie ce o compunea candva.
Este crucea pe care trebuie sa ne-o ducem singurei si din pacate desi mi-ar palce sa fiu mai optimist anul care vine va aduce cu el si o serie de lucruri care ne va adanci si mai mult mocirla in care am ajus sa ne scaldam.



Cat despre viitor .. trebuie sa ne uitam din nou spre trecut caci lucrurile tind sa se repete cu o anumita ciclicitate si ceea ce facem in ziua de astazi trebuie sa fim responsabili pentru ca ele vor fi un punct de plecare pentru viitorul copiilor si urmasilor nostri, indiferent de cate baneficii si satisfactii am avea acum nu trebuie sa nu privim in perspectiva pentru ca la fel cum pentru noi au luptat unii eroi asa si pentru cei ce urmeaza trebuie sa lupte cineva si asta nu neaparat din nationalism sau extremism ci pur si simplu pentru a nu ne pierde ideintitatea.
Si ca sa inchei intr-o nota mai pozitiva vreau sa multumesc acelor adevarati eroi care au luptat pana la ultima suflare pentru viitorul urmasilor ... tot respectul din partea mea!

0 Comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Sustinem:

sigur.info-internet mai sigur pentru copii ROMANE, FII MAI NEAMT! banner_tinta_modificat-125x125 Forum si bloguri ecologice
. Recensamantul Bloggerilor .